Uitleg

Organiseren

Picasa vindt en organiseert onmiddellijk alle afbeeldingen op uw computer.
Vind de afbeeldingen terug die u vergeten was.
Picasa organiseert uw hele verzameling waar u bij zit, scant de afbeeldingen op uw computer en sorteert ze automatisch op datum.

Verplaats en hernoem afbeeldingen binnen Picasa.
Wilt u die rommelige mappen opruimen en afbeeldingen naar een andere locatie op uw vaste schijf verplaatsen? Sleep afbeeldingen heel eenvoudig van de ene map naar de andere in Picasa. Picasa maakt de verplaatsing definitief na eerst u daarom te hebben gevraagd. Wilt u de bestandsnaam van een afbeelding wijzigen van 671056398a.jpg in Lisa.jpg? In Picasa kunt u binnen enkele seconden een afbeelding of groep afbeeldingen hernoemen.

Maak een label
Label uw foto's om ze binnen Picasa snel te groeperen. Het bekijken en delen van afbeeldingen die u onder een label hebt gegroepeerd, is heel gemakkelijk – zo maakt u er fantastische diavoorstellingen en films van, die u kunt e-mailen naar vrienden.

Voeg een stermarkering toe
Geef uw favoriete foto's een gele ster: zo pikt u ze er in één oogopslag uit. Picasa beschikt zelfs over een functie voor het zoeken naar sterren, waarmee uw hele fotoverzameling in minder dan een seconde wordt teruggebracht tot alleen de allerbeste.

Bewaar dezelfde foto in meerdere albums
Picasa maakt een nieuw “voorbeeld” van elke foto die u labelt zonder dat dit extra ruimte in beslag neemt op uw computer. Zo kunt u dezelfde afbeelding in meerdere albums plaatsen.

Beveilig verzamelingen met een wachtwoord
Hebt u foto's die u voor uzelf wilt houden? U kunt wachtwoorden toevoegen aan uw Picasa-verzamelingen (dit heeft geen invloed op welke afbeeldingen op de vaste schijf van uw computer door u en anderen bekeken kunnen worden).

Bewerken
Tover een grijze lucht om in een stralende hemel.
Basisbewerkingen zijn terug – en beter.
Picasa's Basisbewerkingen zijn knoppen waarmee u snel en gemakkelijk foto's bijsnijdt, rode ogen verwijdert, het contrast en de kleuren bewerkt en u digitale afbeeldingen optimaliseert.

Met verbazingwekkende effecten tovert u middelmatige foto's om in kunstwerken
Niet na uren, maar binnen enkele seconden ziet u hoe de 12 nieuwe visuele effecten uw foto's kunnen verbeteren. Kies sepia. Maak uw afbeeldingen warmer. Laat de kleuren van uw foto's afspatten of kies voor sober zwart-wit. Werk met simpele muisklikken of gebruik de schuifbalken voor een nog fijnere afstelling. Uiteraard kunt u op elk moment uw wijzigingen ongedaan maken.

Maak titels die aan de afbeeldingen worden gekoppeld
Picasa maakt titels zoals journalisten dat doen – met behulp van de IPTC-standaard. Dit houdt in dat uw titels binnen de afbeeldingen worden opgeslagen en daar ook blijven, of u ze nu exporteert als een webpagina of er een cd-presentatie van maakt. Picasa-titels kunnen volledig worden bewerkt en doorzocht en u hebt de keuze om de titels wel of niet weer te geven.

Zoom. Pannen. Verkeerde hoek. Krijg toch de gewenste afbeelding
De opname is niet helemaal gelukt? Met Picasa is dat niet einde verhaal. Zoom in en focus wat meer naar links. Een scheve camerastand? Nou en? Uw foto is toch perfect.

Weet u hoe u de camera met de hand bedient?
Fotografiefanaten kunnen nu hun foto's mooi afwerken met Picasa's EXIF-weergave. Dit venster toont u alle cameragegevens die zijn opgeslagen in het oorspronkelijke bestand van de afbeelding - zoals het type camera, de datum waarop de foto is gemaakt en zelfs of er flitslicht is gebruikt. De EXIF-weergave bevat ook een RGB-histogram, een realtime grafiek die de kleurintensiteit in uw afbeelding weergeeft en de veranderingen daarin wanneer u bewerkingen in Picasa uitvoert.

Delen
Het moeilijkste aan het delen van uw afbeeldingen is het kiezen van uw favoriete foto's.
Doe mensen een plezier en verzend uw foto's via e-mail.
Het verzenden van foto's wordt eindelijk eenvoudig. Picasa past automatisch het formaat van de foto's aan en voegt ze als bijlage aan e-mails toe in een formaat dat uw vrienden zonder problemen kunnen openen. Dit kan worden gebruikt bij de meeste e-mailprogramma's, waaronder Google’s Gmail.

Gratis foto's op uw eigen site plaatsen
Met de knop BlogThis! worden geselecteerde foto's automatisch naar uw blog gezonden. Leden van de voetbalcommunity Joga.com kunnen met een speciale uitvoering van Picasa voor Joga meerdere foto's tegelijk uploaden naar hun album op die site.

Maak prachtige diavoorstellingen
Met Picasa maakt u van een aantal foto's met één muisklik een presentatie. Vervolgens deelt u uw diavoorstelling met anderen op een cd.

Verplaats uw foto's naar andere apparaten of mappen
U kunt uw foto's meenemen op elk opslagmedium. Picasa is compatibel met de nieuwste (compact) flash-toepassingen.

Afdrukken en Producten
Druk thuis prachtige foto's af in aangepaste formaten of bestel afdrukken, cadeaus en boeken bij uw favoriete websites.
Aangepaste en standaardformaten kunnen nu thuis worden afgedrukt.
Picasa past uw foto's automatisch perfect aan voor het papier dat u thuis op uw printer gebruikt. Eindelijk kunt u nu gemakkelijk pasfoto's , 4×6, 5×7, volledige pagina's, andere formaten en zelfs meer dan één afbeelding op een pagina afdrukken.

Exporteer afbeeldingen naar populaire websites van foto-ontwikkelaars
U selecteert foto's direct uit Picasa en stuurt ze onmiddellijk door naar uw favoriete foto-ontwikkelaar, bij wie u afdrukken en andere producten bestelt.
 
 

foto bewerk programma
Download foto bewerk programma


foto bewerk programma


Alle rechten voorbehouden || Deze website is eigendom van de Bilderbeek Media Groep